Beckwith Road

A new structure on the rear portion of a Victorian terraced house in Dulwich providing a workroom and bathroom. There was no requirement for planning permission but instead the structure complied with Permitted Development guidelines - the key requirement being that that the cubic content of the resulting roof space did not exceed that of the original space by more than forty cubic metres. The structure is built from a Douglas fir frame and sheathed in Douglas fir ply. All structure is exposed on the inside and clad on the exterior on anthracite colour zinc. Within the studio room vertical timber wall studs double as supports for a shelving and furniture system where shelves, cupboards and seating modules can be rearranged within the room. In the bathroom the structure similarly punctuates the wash hand basin, toilet and bath area.

Photos: Peter Cook
Year of completion: 2018

 
MCA-BWR-0011.jpg
MCA-BWR-0016.jpg
MCA-BWR-0024.jpg
MCA-BWR-0012.jpg
MCA-BWR-0010.jpg